Cateva zeci de persoane au participat la Marsul pentru normalitate organizat de Noua Dreapta, acestea aratandu-si opozitia fata de manifestarile publice homosexuale.

Actiunea a fost autorizata pentru intervalul orar 11.00 - 14.00, pe traseul Piata Victoriei - Calea Victoriei - Splaiul Independentei - Dealul Patriarhiei (Piata Unirii).

Participantii la mars au bannere pe care scrie "A voastra «diversitate» inseamna boala pentru societate", "Impotriva homosexualitatii, pentru normalitate", "Degeneratii nu-i toleram!", "Homosexuali, tratati-va medical, respectati legile divine!", "Domnilor parlamentari, legiferati obligarea homosexualillor la tratament medical", scrie MEDIAFAX.

Totodata, ei sustin ca nu sunt neaparat impotriva homosexualilor, daca nu se manifesta public, ci ca sunt sustinatori familiilor traditionale.

La protest participa membrii si simpatizantii Noii Drepte, precum si toti cei care sustin valorile familiei traditionale si doresc sa-si exprime public punctul de vedere fata de manifestarile homosexuale "care promoveaza in mod ostentativ perversiunea si promiscuitatea prezentate in mod ipocrit drept stil de viata alternativ sau elemente de diversitate", se arata intr-un comunicat transmis de Noua Dreapta.

Marsul diversitatii, ultima actiunea organizata in cadrul celei de-a opta editii a GayFest, va incepe la ora 17.00, in Piata Unirii. Traseul marsului este Bulevardul Unirii, Piata Constitutiei, Parcul Izvor, unde se vor tine si discursurile de final.

Reprezentantul asociatiei Accept, Florin Buhuceanu, anunta luni, ca la eveniment au confirmat participarea ambasadorul Americii in Romania, Mark Gitenstein, ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris si cel al Suediei, Anders Bengtcen, precum si un membru al PE - Michael Cashman.

In perioada 30 mai - 4 iunie, in cadrul GayFest au fost organizate o dezbatere privind libertatea de miscare in UE a cuplurilor gay, proiectii de filme de scurt si lung metraj, printre care si cel mai vechi film gay din istoria cinematografiei, un concert electro, o biblioteca vie si un eveniment despre literatura gay.

Citeste si:
Restrictii de trafic in Capitala, cu ocazia paradei GayFest
Restrictii de trafic in...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.