Tratamentele facute acasa reprezinta poate cea mai eficienta metoda de a-ti curata tenul in profunzime. Economisesti timp, bani si poti conta pe utilizarea unor ingrediente naturale, mult mai sanatoase pentru pielea sensibila a fetei. Urmareste mai jos cateva tratamente homemade care pot oferi rezultate uimitoare tenului:

1. Masca exfolianta pentru un ten stralucitor

Exfolierea este esentiala pentru ten, deoarece ajuta la indepartarea celulelor moarte de pe suprafata pielii. Si, daca nu iti doresti sa apelezi la tratamente scumpe, iti poti prepara cu usurinta propriul tratament cu multiple beneficii pentru chipul tau.

Iaurt si ovaz pentru tenul sensibil: amesteca intr-un vas un pahar de iaurt tinut la temperatura camerei si trei linguri de faina de ovaz. Umezeste tenul cu apa calduta, apoi aplica masca pe fata si pe gat. Maseaza aceste zone pentru cateva minute si apoi lasa masca sa actioneze 20 de minute. La sfarsit, curata tenul foarte bine cu apa rece si lasa-l sa se usuce natural.

Iaurtul este un ingredient de nadejde in hidratarea si calmarea pielii, fiind recomandat oricarui tip de ten, chiar si in cazul celui expus la acnee. Totodata, ovazul este recunoscut pentru proprietatile anti-imbatranire.

2. Remedii pentru zona sensibila din jurul ochilor

Zona din jurul ochilor merita o atentie deosebita, deoarece reflecta cel mai bine starea de sanatate a tenului si totodata, este cea mai expusa factorilor externi. Iata cateva remedii pentru cele mai intalnite probleme la nivelul ochilor:

Pungile de sub ochi se pot reduce cu ajutorul unor rondele de castravete rece aplicate pe pleoape. O alta metoda ar fi aplicarea pe pleoape a doua discuri demachiante imbibate in ceai negru si tinute in prealabil la frigider. De asemenea, compresele cu apar rece si vitamina E mentinute cel putin 10 minute pe ochi pot avea efecte deosebite asupra ochilor umflati.

Citeste integral despre tratamentele homemade pe kudika.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.