In perioada 10 iunie - 10 iulie se va desfasura cea de a doua editie a proiectului national Zilele Filmului Romanesc (ZFR). Afla programul evenimentului.

Evenimentul va fi gazduit de sase orase din tara: Botosani, Braila, Baia Mare, Targu Mures, Brasov, Focsani, iar proiectiile vor avea loc in sali de cinema, case de cultura sau chiar in aer liber. Accesul publicului va fi liber.

In cadrul editiei vor fi organizate evenimente locale menite sa reapropie publicul de marele ecran, dar si de productii ale regizorilor romani, recunoscute la nivel international.

Actiunea are la baza modelul ”Caravanei 432”, in cadrul careia filmul regizat de Cristian Mungiu, ”4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, distins cu Palme d’Or, a putut fi vazut de peste 18.000 de spectatori din 15 orase, prin proiectii alternative.

La prima editie a Zilelor Filmului Romanesc au participat peste 2.500 de spectatori. Succesul evenimentului i-a incurajat pe organizatori sa il transforme intr-o adevarata traditie din peisajul cultural romanesc. Reinvierea farmecului spectacolului de cinema ramane unul dintre obiectivele de suflet pe care si le propun organizatorii.


Botosani este orasul care va deschide cea dea doua editie a evenimentului Zilele Filmului Romanesc, publicul fiind asteptat la Cinema Unirea
.

Aflati mai multe detalii despre programul evenimentelor pe site-ul evenimentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.