Atentie la contractele de munca in strainatate: Zeci de romani au fost pacaliti de o grupare infractionala.

Intermediarii promiteau cazare gratuita si salarii de 800-1200 de euro pe luna. Ajunsi la fata locului, muncitorii romani erau cazati in conditii mizere, pentru care erau obligati sa plateasca. Victimele erau racolate prin intermediul unor firme din Bucuresti, Ilfov, Iasi, Brasov si Salaj, relateaza Adevarul.

Un caz similar s-a intamplat in luna februarie a acestui an, cand politia spaniola a arestat o familie de romani din Coruna pentru trafic de persoane. Sub pretextul unui loc de munca bine platit si cazare gratuita, romanii erau obligati sa lucreze 12 ore pe zi, fara sa manance.

"Eram obligati sa furam, sub amenintari, si ni se permitea sa manancam doar din gunoi sau carne pentru caini, expirata, pentru ca era cea mai ieftina. Un euro kilogramul", au declarat victimile.

Mai mult, romanii erau inselati sa plateasca comisioane de pana la 1200 de lei firmelor de plasare din Romania, profiturile fiind impartite intre racolatorii romani si angajatorii straini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.