Daniela Zeca-Buzura, directorul TVR Cultural, a lansat primul manual de "Jurnalism de televiziune" din Romania, aparut in colectia "Media" a Editurii Polirom. Autoarea este lector la Catedra de Jurnalism a Universitatii din Bucuresti si realizator a sute de emisiuni de autor, precum "Cafeneaua artelor", "Libraria pe roti", "Ceva de citit". Destinat profesionistilor de televiziune si studentilor la facultatile de jurnalism, volumul face descrierea principalelor genuri ale audio-vizualului.

Combina expunerea teoriilor si conceptelor clasice ale jurnalismului de televiziune cu modalitati de punere a lor in practica, ilustrate atat prin exemple si exercitii, cat si prin texte inedite, in care alti profesionisti ai televiziunii impartasesc din experienta lor. Printre acestia se numara Robert Turcescu, Marius Tuca, Eugenia Voda, Irina Pacurariu, Catalin Stefanescu si Lucia Hossu-Longin. Pentru emisiunile sale de televiziune, Daniela Zeca-Buzura a fost distinsa, in 1997, cu Premiul National de Televiziune, acordat de Uniunea Scriitorilor si Fundatia "Scrisul Romanesc".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.