O echipa de medicii de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri a efectuat o operatie de schimbare de sex pentru o femeie de 35 de ani.

chirurgicala a fost una complexa si a durat 12 ore, noaptea trecuta, a declarat Cristian Nitescu, unul dintre medicii care au efectuat operatia, relateaza MEDIAFAX.

Medicul a precizat ca starea pacientului este buna, insa ramane pentru o vreme sub monitorizare. Transformarea fizica din femeie in barbat va fi dublata de modificarea tuturor documentelor de apartenenta la sexul pe care l-a capatat.

Prima operatie de schimbare de sex din Romania a avut loc Spitalul de Urgenta Floreasca in aprilie 1995. In urma interventiei, un tanar de 19 ani, Sorin Florin Ratiu, a devenit femeie
.

Spre deosebire de homosexualism si intersexualism (hermafrodifism), transsexualismul are ca unic remediu corelarea prin interventie chirurgicala a fizicului uman cu trasaturile psihice diametral opuse
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.