Turistii care vor merge pe litoral in acest sezon si anul viitor nu vor mai achita taxa de acces in statiune.

  • Lipsa de angajati la Primaria Constanta. Mazare: "Boc ia pielea de pe toti"

"Avand in vedere ca nu mai putem colecta aceasta taxa cu angajatii Primariei pentru ca am fost obligati sa-i dam afara, asa cum bine stiti, din cauza restructurarilor promovate de domnul Boc, nu puteam sa colectam aceasta taxa decat cu o firma din exterior. Ori avand in vedere ca nu am mai majorat aceasta taxa de patru ani si nici nu aveam de gand sa o majoram, costurile colectarii acestei taxe erau aproximativ trei sferturi din valoarea ei, ca atare nu se mai justifica. Astfel, fie cresteam pretul, fie o scoteam de tot si am apreciat ca in conditiile in care oricum Boc ia pielea de pe toti, in conditiile in care oricum turismul merge prost, e mai bine sa o scoatem pana cand si-o mai reveni tarisoara asta”, a explicat Radu Mazare, primarul Constantei, potrivit MEDIAFAX.

Acesta a precizat ca banii colectati de Primarie din taxa de bariera erau folositi pentru organizarea de evenimente in statiunea Mamaia, precum cursele de Formula 1, de barci, sau spectacolele de curse de avioane. "Aceste spectacole nu le vor mai avea oamenii, vor avea spectacole cu Boc si cu madam Udrea”, a spus primarul Constantei.

Taxa a fost suspendata atat pentru 2011, cat si pentru anul 2012 si ar putea fi reintrodusa cand reprezentantii municipalitatii vor fi lasati sa faca turism in Mamaia asa cum cred de cuviinta
, a adaugat Mazare.

Taxa de acces in statiunea Mamaia a fost introdusa in 2003 si a functionat pana in 2005. In 2008 a fost reintrodusa, functionand pana in 2010, inclusiv. Fiecare intrare in statiune costa trei lei, un abonament pentru 24 de ore - 4 lei, pentru sapte zile - 25 de lei, iar pentru intreg sezonul estival abonamentul ajungea la 250 de lei.

Citeste si:
Taxa de raft și adaosul comercial, rediscutate de Guvern....
Taxa de raft și adaosul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.