Salariile nete pe care le ofera companiile inginerilor debutanti, programatorilor si testerilor de jocuri incep de la 300 - 400 de euro si ajung la 600 de euro pe luna, acestia fiind printre cei mai norocosi absolventi de facultate din acest an.

Cel mai bine platiti sunt absolventii de Politehnica, intrucat inginerii debutanti sau testerii sunt la mare cautare, iar angajatorii le platesc salarii de pana la 600 de euro net. Una dintre companiile care au anuntat recent ca angajeaza 150 de tineri in sediile din Bucuresti si Cluj este producatorul francez de jocuri pentru console si telefoane mobile Gameloft, care cauta programatori, graficieni si testeri de jocuri.

"Absolventii de facultate au in acest an mai multe oportunitati de angajare fata de anul trecut. Limbile straine sunt la mare cautare, in special pentru pozitiile de operator call center sau customer service, dar si inginerii debutanti sau contabilii",
a spus Daniela Lorincz, recruitment team leader in cadrul Barnett McCall, companie din cadrul furnizorului de servicii de munca temporara si recrutare Gi Group, potrivit MEDIAFAX.

La polul opus se afla tinerii care se angajeaza ca lucratori comerciali in hipermarketuri sau ca agenti de vanzari, unde salariile incep de la 100- 200 de euro net.

Peste 100.000 de tineri finalizeaza anual cursurile unei facultati sau ale unui program de masterat, iar tot mai multi absolventi de bacalureat se indreapta catre facultatile cu profil economic sau tehnic, acestea fiind principalele domenii in care se fac angajari.

Potrivit Ziarul Financiar, Universitatea Politehnica are anual peste 6.000 de absolventi din cadrul celor 15 facultati, iar Academia de Studii Economice "livreaza" anual cate 4.000 de absolventi pentru piata muncii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.