Peste o mie de medici au plecat din Romania in primele luni ale anului 2011, dintre acestia 30 la suta fiind medici de familie, a declarat, sambata, la Craiova, secretarul general al Colegiului Medicilor din Romania, Viorel Radulescu.

Potrivit sursei citate, Colegiul Medicilor din Romania (CMR) estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an ar putea pleca din Romania peste 3.000 medici, scrie MEDIAFAX.

"Tendinta este de 260 de medici pe fiecare luna a anului 2011, incat la nivelul intregului an estimam ca 3.000 de medici vor pleca din sistemul romanesc de sanatate"
, a declarat secretarul general al CMR, Viorel Radulescu.

El apreciaza ca medicii care parasesc sistemul, plecand din Romania, vor fi greu de inlocuit, mai ales in conditiile actuale ale legislatiei prin care angajarile sunt blocate.

"Daca este un medic singur in acea comuna, atunci comuna ramane fara medic. Se vor gasi probabil medici tineri care vor intra in sistem, dar este destul de greu sa acceseze astazi sistemul, in conditiile in care normativa este de 1.800 de asigurati pe lista ca sa poata sa existe un cabinet de medicina de familie in sensul asigurarii tuturor cheltuielilor"
, a mai spus Viorel Radulescu.

Secretarul general al CMR afirma ca inclusiv pacientii inscrisi la un medic de familie care paraseste Romania are de suferit, intrucat nu se mai poate inscrie pe lista unui alt medic o perioada de timp, fiind nevoit sa se adreseze direct Casei Judetene a Asigurarilor de Sanatate.

'Daca eu sunt inscris pe lista medicului de familie de mai putin de sase luni, iar medicul meu pleaca in strainatate, eu nu ma pot inscrie pe lista altui medic de familie. In aceste conditii, trebuie sa ma adresez direct Casei de Asigurari de Sanatate", a afirmat secretarul general al CMR, Viorel Radulescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.