Cateva zeci de harti online realizate de Comisia Europeana si Agentia Europeana de Mediu prezinta in detaliu cat de poluate sunt diferite zone din orasele si satele europene si redefinesc astfel conceptul de "cartier bun", care face legea pe piata imobiliara.
Potrivit hartilor, bucurestenii sunt cei care sunt cei care respira cel mai poluat aer din Romania, scrie gandul.info.

Din cauza prafului care depaseste concentratia maxima admisa de 50 micrograme/mc/zi, in 15 zone din tara, Comisia Europeana a declansat deja procedura de infringement asupra Romaniei. In hartile online realizate de Comisia Europeana, concentratia fiecarei substante periculoase din aer este reprezentata printr-o culoare - de la verdele care iti spune ca totul este in regula sau la galbenul care indica o poluare usoara, la portocaliul care arata ca poluarea este destul de grava sau la rosul care iti atrag atentie ca sanatatea oamenilor e pusa serios in pericol. Hartile le permit europenilor sa localizeze agentii poluanti din aer pe sectoare de 5 km pe 5 km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.