Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, vineri, ca s-a intalnit in SUA cu reprezentantii comunitatii romanesti din Washington, a fost la picnic si le-a promis romanilor stabiliti acolo ca, data viitoare, le va duce intr-un frigider "5.000-10.000 de mici de la Cocosatu".

"Acolo, la comunitate, am fost la picnic. Picnicul, sa stiti ca, ori in Romania, ori in America, este la fel", le-a explicat Vanghelie ziaristilor, la aeroport, la intoarcerea din SUA.

El a spus ca mancarea a fost foarte buna si la picnicul din SUA a mancat si mici. "Am mancat si mici, daca asta este problema. Din carne de acolo, doar nu va ganditi ca i-am gatit eu, ca i-am dus eu", a adaugat edilul Sectorului 5.

Marian Vanghelie a apreciat ca micii din SUA nu sunt ca aceia din Romania. "Le-am promis ca le voi duce, urmatoarea data, cand ma voi duce, intr-un frigider, vreo 5.000-10.000 de mici de la «Cocosatu», pentru ca le era dor de micii de la Cocosatu", a relatat Vanghelie.

El a precizat ca s-a intalnit cu reprezentantii comunitatii romanilor din Washington, care sunt "suparati" pe reprezentantii din Romania. "Sunt suparati pe reprezentantii nostri din Romania, nu dintr-un partid, din toate partidele, dar incercam sa tinem legatura, incercam sa-i ajutam", a adaugat liderul PSD, mentionand ca romanii de acolo "se chinuiesc de foarte multi ani sa construiasca o biserica acolo, in Washington".

Intrebat daca romanii din SUA traiesc mai bine decat cei din Romania, Marian Vanghelie a raspuns ca "nu exista termen de comparatie". "Nu exista termen de comparatie, va dati seama. Foarte multi romani sunt implementati si lucreaza in Guvernul Statelor Unite, am ramas uimit cati oameni lucreaza in Guvernul Statelor Unite pe diferite paliere, dar pentru ca sunt oameni pregatiti si-au gasit locul, sunt de 5 ani, de 10 ani, de 15 ani, erau si din Sectorul 5, erau din Bucuresti, erau din tara. A fost discutia foarte buna cu parintele de acolo", a precizat Marian Vanghelie.

Vanghelie a mai spus ca va mai merge in America, pentru ca este "un om conscvent" si are, pentru perioada urmatoare, adica pentru urmatorii 15 ani, " un plan foarte mare", "pentru a incerca sa rezolve anumite lucruri".

Citeste si:
Și micii din Obor s-au scumpit. „Asta e. O perioadă nu o să se mai...
Și micii din Obor s-au...

  • Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost prezent, in aceasta saptamana, in Statele Unite, la invitatia A.I.P.A.C. (American Israel Public Affairs Committee), la o conferinta unde au participat presedintele american Barack Obama si premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Primarul Daniel Marian Vanghelie a plecat sambata trecuta pentru a doua oara in SUA. La plecare, acesta declara ca, pe langa intalnirea cu Obama si Netanyahu, este interesat si de posibilii investitori.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.