Echipaje ale Politiei de Frontiera au pornit in urmarirea unui pescador turcesc detectat de politisti vineri, in apropiere de Tuzla. La pranz, acesta a intrat pe apele teritoriale bulgaresti.

Echipaje ale Politiei de Frontiera au pornit in urmarirea unui pescador turcesc detectat de politisti vineri, in jurul orei 8.30, in apropiere de Tuzla, care refuza sa se supuna controlului ofiterilor, indreptandu-se spre apele bulgaresti, desi asupra acestuia au fost trase zeci de focuri de arma, anunta MEDIAFAX.

Pescadorul a fost detectat la 70 de mile marine de Tuzla, iar in momentul in care Politia de Frontiera a incercat sa ia legatura cu echipajul pentru a face un control nava a pornit in directia opusa, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera, Fabian Badila.

Echipajul pescadorului a refuzat sa opreasca ambarcatiunea, ignorand somatiile verbale si acustice ale politistilor romani.

Ofiterii au tras aproximativ 30 de focuri de arma de avertisment spre prova si pupa navei, insa echipajul nu a oprit pescadorul si se indreapta in continuare catre teritoriul Bulgariei. De asemenea, politistii au tras alte 30 de focuri de arma spre zona de propulsie a navei, insa tot fara rezultat.

Potrivit lui Fabian Badila, comandantul pescadorului si-a postat toti oamenii pe punte, pentru ca politistii de frontiera sa nu poata trage spre nava.

Pescadorul a intrat, vineri la pranz, in apele teritoriale bulgaresti, politistii de frontiera nereusind deocamdata interceptarea vasului,
a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera, Fabian Badila.

El a precizat ca au fost notificate autoritatile bulgare, politistii de frontiera romani continuand urmarirea in apele bulgaresti, in baza unui protocol incheiat cu partea bulgara.

Purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Constanta, comisar sef Adrian Burcea, a declarat, la randul sau, ca nava se numeste "Ahmed Comoglu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.