Asociatia ACCEPT, organizatie neguvernamentala care apara si promoveaza drepturile persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender) ca drepturi ale omului, lanseaza Cea de-a Opta Editie a GayFest.

Festivalul se desfasoara in perioada 30 mai – 4 iunie si cuprinde: proiectii de filme de scurt si lung metraj, o dezbatere, Q-ulture: arta contemporana, proiectia celui mai vechi film gay din istoria cinematografiei si a unui scurt metraj gay romanesc, concert electro cu matze, o Biblioteca vie, un eveniment despre literatura gay, un recital cu arii din opere, petreceri in Ota si Studio Martin si marsul diversitatii.

Ca in fiecare an, in ultima zi a GayFest (sambata 04 iunie, ora 17:00) va avea loc MARSUL DIVERSITATII.

  • Invitati speciali la acest mars sunt:

Mark H. Gitenstein – Ambasadorul Americii in Romania;

Martin Harris - Ambasadorul Marii Britanii in Romania;

Anders Bengtcén – Ambasadorul Suediei in Romania;

Michael Cashman – membru al Parlamentului European (Marea Britanie, membru in Comitetul Executiv al Partidului Laburist);

Istvan Haller – Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii;

Jezerca Tigani – Amnesty International;

Johannes Kahrs – Partidul Social Democrat german.

Marsul incepe la ora 17:00 si se incheie la ora 18:45.

Traseul marsului este: PLECARE: Bd. Unirii (sensul de mers catre Piata Constitutiei aproape de statia de metrou Piata Unirii 1, capatul tramvaiului 32), CATRE: Piata Constitutiei, SOSIRE: Piata Izvor (langa parcul Izvor, aproape de statia de metrou Izvor).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.