Avionul folosit de fostul dictator comunist bulgar Todor Jivkov a fost scufundat in apele Marii Negre, el urmand sa devina o atractie turistica

Avionul a fost scufundat, miercuri, la ora locala 10.44 (10.44 ora Romaniei) si se afla in prezent la 23 de metri sub nivelul marii si la circa doua-trei mile de statiunea Konstantin si Elena, din apropierea portului Varna, relateaza MEDIAFAX.

Cu timpul, avionul de 11 metri inaltime si 48 de metri lungime va deveni un recif artificial si refugiu pentru multe specii marine. El va deveni o atractie turistica dar si un loc de practicare a scufundarilor. Accesul la avion va fi liber.

  • Fostul avion guvernamental TU-154 a fost fabricat in 1971 si a efectuat ultimul sau zbor la 16 septembrie 1999, pe ruta Varna-Sofia.

Fostul trauler "Pioneer" al lui Jivkov a fost scufundat in acelasi scop in vara lui 2008, in apropiere de orasul Sozopol de pe coasta sudica a Marii Negre.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.