Nu doar barbatii cu influenta si functii de conducere sunt predispusi catre adulter. Mai nou, femeile de succes se transforma in adevarati "pradatori sexuali".

Cercetatorii olandezi au descoperit o legatura puternica intre putere si infidelitate, indiferent de gen. In cazul femeilor, nu mai este vorba despre religie sau etica, ci, mai degraba, reprezentantele sexului frumos se ghideaza dupa putere si oportunitati. "Succesul poate submina moralitatea si principiile, dezvoltand simtul riscului, iar efectul puterii la femei este la fel de puternic ca si la barbati", spun specialistii, potrivit Daily Mail.

Desi in mass-media predomina scandalurile sexuale ale politicienilor si barbatilor de afaceri, un nou studiu arata ca femeile de succes, denumite "Femeile-Alfa", sunt la fel de doritoare sa se foloseasca de putere pentru a atrage iubiti mai tineri pentru aventuri.

  • Femeile de succes, predispuse la adulter

Reprezentand femeia puternica, independenta financiar, care beneficiaza de un post de conducere, aceasta categorie este in crestere, spun sociologii, in conditiile in care, in trecut, femeile au fost nevoite sa se confrunte cu stigmatizarea, le lipsea increderea si oportunitatea de a avea o cariera de succes.

Asemenea barbatilor, femeile gasesc in putere un afrodisiac, si nici nu se simt vinovate sau rusinate de o aventura sau relatii extra-conjugale. Legaturile femeilor de afaceri se rezuma la flirturi, insa pot ajunge si la relatii amoroase. Pentru acestea, o aventura de o noapte nu este „imorala", ci un mod de a se deconecta dupa o zi obositoare la birou.

.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.