Angajatii din sistemul bugetar au castigat in instanta in primele patru luni din acest an drepturi salariale neplatite de 530 milioane lei. Guvernul va achita suma esalonat pana in anul 2014 inclusiv, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta.

Pana la finele anului trecut, drepturi salariale castigate in instanta de bugetari totalizau 7,4 miliarde lei, astfel ca suma totala care trebuie platita de la buget a ajuns acum la aproape 8 miliarde de lei, respectiv circa 1,5% din Produsul Intern Brut.

Intreaga suma este esalonata la plata pentru perioada 2012-2014, cand beneficiarii vor primi cate o treime din drepturile cuvenite in fiecare an, relateaza MEDIAFAX.

Mai mult de jumatate din drepturile salarile obtinute de bugetari in instanta reprezinta sume castigate de personalul din unitatile de invatamant preuniversitare de stat.

Guvernul s-a angajat in acordul cu Fondul Monetar International ca va reduce deficitul bugetar la 4,4% din PIB in acest an si la sub 3% in 2012. Anul trecut, deficitul bugetar a fost de 6,5% din PIB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.