Vineri, 27 mai, de la ora 20.00, la Atelierul de Productie din capitala, toate scurtmetrajele din programul ShortsUP sunt pline de “Aventuri Urbane”. Familiare sau socante, cu final fericit sau dramatic, filmele vorbesc, timp de doua ore, despre Oras. Acesta nu e bun sau rau, el are de toate si ofera cu masura si binele si raul.

  • Filmul Donde está Kim Basinger (regia Edouard Deluc, Franta, 2009), cu o nominalizare Cesar in palmares, povesteste aventurile a doi frati sositi in Buenos Aires pentru o nunta. Cum vor face fata provocarilor si ispitelelor argentiniene? Tarantyno (r. Mircea Nestor, 2009) se recomanda ca o poveste romaneasca brutal de comica despre un tanar “brutal” de neinsemnat.


  • I Love Luci (r. Colin Kennedy, Marea Britanie, 2010) se lauda cu Prix des Mediatheques la Clermont-Ferrand si alte premii importante. Un el si o ea, o proteza dentara si o bicicleta pierdute pentru a fi regasite compun o aventura mare intr-un oras mic. Iar scurtmetrajul Obras (r. Hendrick Dusollier, Franta, 2004), selectat in peste 135 festivaluri si cu 35 de premii internationale la activ e o calatorie poetica si grafica in 3D despre Barcelona. Filmul, dintr-un singur cadru, surprinde distrugeri ireversibile si reconstructii care schimba dramatic orasul.

Atelierul de Productie e un spatiu underground dedicat artei contemporane si se afla pe Splaiul Unirii 160 (statia de metrou Timpuri Noi). Publicul poate cumpara bilete pentru ShortsUP Aventuri Urbane la eveniment, vineri seara, la pretul de 20 RON. Cei care vin la filmele ShortsUP pot participa, de la 23.00, la un afterparty cu producatorul si DJ-ul londonez RUSS CHIMES. Pentru cei care vin la doar la afterparty, biletele se cumpara separat la intrare tot la pretul de 20 RON.

ShortsUP este un proiect ORICUM dedicat celor mai valoroase scurtmetraje din lume care se materializeaza prin proiectii lunare de amploare si prin emisiunea saptamanala “Filmul Scurt pe 2”, de la TVR 2. Detalii pe www.shortsup.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.