Social 23 Mai 2011 18:14
Un nou proiect de lege prevede, printre altele, interzicerea petrecerilor fara aprobarea scrisa din partea vecinilor si muzica la terase dupa ora 22:00. Afla care sunt sanctiunile.

"In cazul unor evenimente familiale, depasirea limitelor de zgomot admise se poate face numai cu acordul scris al locuitorilor din imobil sau din imediata vecinatate", se arata in proiectul de lege, potrivit Gandul. De asemenea, in localurile publice situate in imobilele cu destinatia de locuinta, programul muzical poate fi difuzat dupa ora 22:00 doar daca localul este izolat fonic si patronii obtin aprobarea scrisa a locatarilor imobilului si a celor din imediata vecinatate.

  • Noi sanctiuni

Proiectul prevede si prin interzicerea purtarii spray-urilor lacrimogene sau paralizante si a oricaror obiecte contondente in locuri publice. O astfel de infractiune va fi sanctionata cu inchisoarea de la 6 luni, la 5 ani. Obiectele contondente si ascutite si dispozitivele care genereaza socuri electrice nu vor fi tolerate nici in masinile proprietate personala Astfel, daca vrei sa iesi la un picnic si vrei sa iei un cutit cu tine, ai nevoie de aprobarea politistilor.

Tot intre 6 luni si 5 ani de inchisoare vor face cei care refuza sa isi decline identitatea sau sa se legitimeze in fata politistilor. Savarsirea a trei sau mai multe contraventii in timp de un an, urmate de refuzul de a fi achitate" se sanctioneaza cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani, potrivit noului proiet de lege.

  • Contraventii vor fi considerate:

"Hartuirea unei persoane prin apelarea repetata la telefon, sonerie, interfon, batai in usi sau ferestre, in scopul de a-i crea o stare de disconfort".
"Lasarea in libertate ori fara supraveghere a animalelor domestice sau de companie care prezinta pericol public pentru persoane si bunuri de orice fel,
"Consumul de bauturi alcoolice pe strada, in parcuri, stadioane, baze sportive, institutii culturale si de invatamant, sali de spectacole, unitati economice, mijloace de transport in comun, autogari, gari si aeroporturi sau alte locuri publice, indiferent de forma de proprietate".
"Relatiile sexuale in locurile publice"
.
Citeste si:
Cum să organizezi o petrecere minunată pentru majoratul copilului
Cum să organizezi o petrecere...

Proicetul a fost initiat de un grup de 42 de senatori, 40 PSD din 42, un senator independent , iar un altul democrat liberal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.