Prostituatele, cersetorii, persoanele condamnate pentru neplata unor amenzi contraventionale pentru deranjarea linistii publice, parcare neregulamentara sau alte contraventii vor ingriji cainii comunitari din Adapostul Odai si vor vor curata spatiile verzi din parcuri, spitale si scoli.

Astfel, prostituatele, parcangiii, cersetorii, dar si persoanele care acumuleaza mai multe amenzi pentru nerespectarea unor reguli de circulatie, a linistii si ordinii publice or nu mentin curatenia in spatiile publice, vor ingriji cainii comunitari din Adapostul Odai, vor curata spatiile verzi din parcuri sau din jurul blocurilor, vor face curatenie in spitale, scoli sau alte unitati din subordinea Primariei Sectorului 1 sub stricta supraveghere a Politiei Locale.

"La nivelul Sectorului 1 exista mii de amenzi neachitate, aplicate unor persoane care fie nu au respectat regulile de circulatie, fie linistea si ordinea publica sau curatenia in spatiile publice. Nu mai vorbesc despre sanctiuni aplicate in cazul cersetoriei, prostitutiei, sau in cazul celor care folosesc domeniul public, asa zisii «parcangii», pentru a incasa diverse taxe. Impotriva acestor persoane ne vom indrepta in instanta si, in urma sentintei judecatoresti, vom obliga acesti contravenienti la munca in folosul comunitatii
", a declarat Iosif Balan, directorul general adjunct al Politiei Locale Sector 1, relateaza MEDIAFAX.

Obligatia se aplica doar persoanelor fizice in cauza care au domiciliul sau resedinta in Sectorul 1.

Primele persoane vizate sunt cele care au acumulat mai mult de doua amenzi pentru contraventii privind mentinerea curateniei in spatiile publice.

Numarul de ore de munca in folosul comunitatii va fi decis numai de catre instanta, Politia Locala avand obligatia sa stabileasca continutul activitatii ce urmeaza sa fie prestata, precum si programul de lucru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.