Seful RATB cere municipalitatii majorarea tarifelor. Afla cat ar putea costa o calatorie.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti solicita Consiliului General al Municipiului Bucuresti majorarea pretului unei calatorii, din 2010, la 1,80 lei/calatorie. "Din doua in doua saptamani fac solicitari la municipalitate pentru cresterea tarifelor si argumentez de fiecare data aceasta crestere", a declarat directorul general al RATB, Adrian Crit, potrivit MEDIAFAX.

Acesta a explicat ca pretul combustibilului a crescut cu circa 25% in ultimul an, iar aproximativ 500 de vehicule marca Mercedes au iesit din garantie, ceea ce inseamna costuri de exploatare mai mari, fiind astfel necesar sa existe in fiecare an un buget pentru reinnoirea parcului.

  • Pretul unei calatorii cu RATB este in prezent de 1,30 lei si nu a mai fost majorat din februarie 2008

"Exista posibilitatea achizitiei unui card nominal de la un centru de vanzare online si incarcarea acestuia cu minim 15 lei sau cu un abonament, ceea ce inseamna ca persoanele nu trebuie sa achite costul suportului de card. Daca un client alege cardul nenominal trebuie sa achite costul suportului de card, de 3,70 lei, daca acel card este de tip activ, sau de 1,60 lei, daca alege varianta unui card multiplu, care nu poate fi reincarcat. Apoi mai exista cardul emis impreuna cu BCR", a explicat seful RATB.

Acesta a precizat ca RATB vrea sa lanseze cat mai curand carduri speciale pentru pensionari, care beneficiaza de tarife preferentiale, pentru a avea o mai buna evidenta a celor care le utilizeaza.

Nivelul fraudei pentru calatoriile cu RATB este in jur de 30%, iar sistemul de validare electronica va da posibilitatea de monitorizare a numarului de calatori, a adaugat Adrian Crit. Potrivit acestuia, RATB incaseaza lunar circa 20 de milioane de lei plus TVA, in conditiile in care exista zilnic aproximativ 2 milioane de calatori, dintre care aproximativ 1,3 milioane de persoane au carduri active pentru plata calatoriei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.