Dezvoltarea micutului in viata intrauterina este sensibila atat la factorii de mediu, cat si la cei interni, asigurati de mama.

Trebuie sa stiti ca circulatia mamei comunica prin placenta si cordon ombilical cu circulatia copilului, astfel ca sangele mamei trece si prin sistemul circulator al copilului in dezvoltare. De aceea, starile de nervozitate sau depresia unei femei insarcinate, dar si fumatul si alcoolul in timpul sarcinii pot afecta grav dezvoltarea copilului si sistemul sau nervos.

  • Care sunt afectiunile care pot fi depistate inca din timpul sarcinii?

Practic, toate anomaliile congenitale pot fi depistate inca din timpul sarcinii prin simplele ecografii abdominale. Fiecare organ are perioada sa de dezvoltare, astfel ca, in functie de vartsa fatului, se pot cauta special anumite zone de dezvoltare, pentru a se vedea cum s-au format.

Prin ecografie pot fi depistate anomalii precum: Defecte de tub neural: anencefalie, spina bifida; anomalii cardiace; anomalii pulmonare; anomalii intestinale; anomalii ale membrelor etc.

Citeste mai multe pe acest subiect in Healthy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.