Peste 90 de reprezentatii stradale vor avea loc in perioada 27 mai - 5 iunie, in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS). Vezi programul complet.

Timp de zece zile, pe durata celei de-a XVIII-a editii a manifestarii, vor avea loc peste 90 de spectacole in diferite locuri publice din municipiul Sibiu.

"Arhitectura unica a orasului reprezinta platforma ideala pentru evenimente desfasurate in spatii publice, confirmand inca o data spectacularul fostei Capitale Culturale Europene in 2007. Devenit deja o traditie, sezonul spectacolelor in aer liber isi propune sa aduca artele spectacolului aproape de publicul larg, incurajand comunitatea sa participe la evenimente culturale", anunta organizatorii, potrivit MEDIAFAX.

Parade, dansatori, pirotehnisti, muzicieni, acrobati si personaje gigant din toate colturile lumii vor invada orasul in spectacole impresionante. Una dintre cele mai bine cotate companii de teatru de strada din lume, "Malabar", revine in acest an la Sibiu cu doua spectacole noi ce vor avea loc pe 29 mai. Primul spectacol, "Creaturi bestiale si stralucitoare", va fi prezentat pe bulevardul central din Sibiu, incepand cu ora 17.00, iar cel de-al doilea spectacol, "Helios II", in Piata Mare, incepand cu ora 22.30.

Potrivit reprezentantilor teatrului sibian, un punct de maxim interes pe agenda de evenimente din acest an il reprezinta spectacolul "Muaré" al companiei Voala Project, o coproductie Argentina - Spania. "Muaré" este un spectacol de strada prezentat la o inaltime de 40 de metri, in aer liber, cu muzica live si de coregrafii aeriene.

Mai mult, pentru prima data in acest an, festivalul va gazdui evenimente si la Gradina Zoologica din Sibiu, unde va fi prezentat spectacolul "Girafele" al companiei Teatro Pavana din Olanda, care va avea loc in 5 iunie, de la ora 12.00.

Programul complet de evenimente si prezentarile detaliate ale companiilor de strada invitate in acest an la Sibiu pot fi accesate pe pagina sibfest.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.