Un medic primar ginecolog din Timisoara este obligat sa plateasca despagubiri unei paciente care a nascut un copil cu sindromul Down.

Este vorba despre dr. Maria Olimpia Oprea, de la Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu” (Maternitatea Odobescu), care a fost obligata la plata sumei de 10.000 de lei catre reclamantii Mihaela-Ribana Rosculescu si Ovidiu Rosculescu, cu titlu de despagubiri civile, potrivit Opinia Timisoarei.

Sentinta a nemultumit ambele tabere, care au declarat apel. In timp ce reclamantii cer mai multi bani, respectiv 48.000 de lei, reprezentand daune materiale si morale, parata solicita casarea sentintei instantei de fond, rejudecarea dosarului si respingerea actiunii ca nefondata.

  • „Daca as fi fost avertizata din timp de riscul nasterii unui copil cu sindrom Down, as fi ales intreruperea de sarcina!”

In plangerea depusa la Judecatoria Timisoara, reclamanta Mihaela-Ribana Rosculescu, in varsta de 34 de ani, a aratat ca in urma efectuarii unui test prenatal de screening, in a 14-a saptamana de sarcina, a rezultat un risc sporit al existentei anomaliei genetice sindrom Down. Dr. Maria Oprea este acuzata de faptul ca a omis sa efectueze alte teste, dar si sa ofere informatii asupra eventualului risc al existentei sindromului Down la fat.

"Doamna doctor ar trebui sa constietizeze ca orice femeie care este sau isi doreste sa fie mama, va pune intotdeauna pe primul plan sanatatea si binele copilului sau. Nasterea unui copil cu grave probleme de sanatate a avut un efect negativ asupra psihicului intregii familii si ne-a provocat o imensa suferinta", a declarat Mihaeal Rosculetu.

Cum comentati? Spune-ti parerea pe pagina de facebook 9am.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.