Bucuresti este capitala est-europeana cu cele mai putine cladiri de birouri de clasa A, arata statisticile marilor firme specializate in afaceri imobiliare. In Capitala sunt construiti doar 150.000 de metri patrati de birouri de lux, clasificate cu "ratingul" A, cifre care ne asaza in urma celorlalte capitale din Europa Centrala. Astfel, in Budapesta exista 1,3 milioane metri patrati construiti, in Praga 800.000 metri patrati, iar in Varsovia, 2 milioane metri patrati.

Daca pretul de inchiriere, 18 euro plus TVA, este, in medie, usor mai ridicat decat in Budapesta sau Varsovia, cel de vanzare este mai scazut cu cateva sute de euro. Totul se datoreaza faptului ca in anii 2002-2003 oferta a fost supradimensionata, iar pana in prezent dezvoltatorii de proiecte se arata prudenti, arata studiile companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis. La sfarsitul lunii iulie 2005, suprafata totala a spatiilor de birouri era de aproximativ 700.000 metri patrati, din care 150.000 metri patrati de clasa A si 425.000 metri patrati de clasa B, care au dotari de buna calitate, fara a fi luxoase.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.