Romania are nevoie de circa 1,8 miliarde euro pentru implementarea la nivel national a unui sistem de colectare selectiva a deseurilor in locul ghenelor si toboganelor actuale, a declarat Silvian Ionescu, comisarul general al Garzii Nationale de Mediu.

"Am spus-o Comisiei Europene, am spus-o domnului ministru, suntem cu totii de acord, va trebui sa gasim fonduri sa facem investitia la nivel de stat, pentru ca vorbim de 60.000 de blocuri in Romania, fiecare cu cate trei-patru scari, fiecare scara de bloc cu 5-6 etaje, deci ajungem la o populatie de 5-6 milioane care nu poate participa la colectarea colectiva a deseurilor in niciun fel. Probabil ca in domeniul deseurilor, in urmatoarele sase luni, Comisia Europeana va incepe atentionari din ce in ce mai mari. Nu e vorba de gropile de gunoi, care, usor-usor, in ultimii trei ani au inceput sa se sistematizeze (...), dar e vorba de colectare", a declarat Ionescu, citat de Wall-Street.ro.

El a precizat ca este necesara desfiintarea toboganelor si crearea unor sisteme de colectare, pe culori, pentru hartie, plastic si sticla, separat de deseurile menajere.

Intrebat despre costurile pentru un asemenea proiect, oficialul a spus ca din discutiile cu reprezentantii Ungariei, care au implementat acest proiect, a reiesit o estimare de 30.000 de euro pe bloc.

Citeste mai multe despre deseurile selective si colectarea lor pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.