Echipe de control formate din politisti, specialisti in investigarea fraudelor, comisari de garda financiara si angajati ai directiei de sanatate au facut, sambata noapte, o noua razie la magazinele de etnobotanice din Capitala, 12 persoane suspecte de comert cu astfel de produse fiind anchetate.

Totodata, anchetatorii au ridicat peste 500 de plicuri si aproximativ 250 de grame de produse puse in vanzare in cele 21 de magazine controlate, 13 dintre ele de tip "spice shop" si alte opt sex-shop-uri. Toate substantele gasite urmeaza sa fie expertizate in Laboratorul Central de Analiza si Profil al Drogurilor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

"In urma actiunii, la care au participat 119 oameni ai legii, au fost ridicate 254,5 grame produse tip etnobotanic si 509 pliculete cu substante, valoarea produselor fiind de 20.360 de lei", se precizeaza intr-un comunicat de duminica al IGPR.

Cele patru amenzi dispuse de membrii echipelor de control au valoarea insumata de 32.100 de lei. In plus, activitatea a doua magazine a fost suspendata, transmite MEDIAFAX.

"In cauza se fac cercetari pentru savarsirea infractiunilor de cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, oferire, punere in vanzare, vanzare, distribuire, livrare cu orice titlu, trimitere, transport, procurare, cumparare, detinere ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc si de mare risc, fara drept, fapte prevazute si pedepsite de Legea 143 din 2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri", se precizeaza in comunicatul citat.

Actiunea de sambata noapte s-a desfasurat in baza unui ordin comun al Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Agentiei Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor. Ordinul prevede constituirea "echipelor mixte ce vor efectua controale, conform competentelor legale, in locurile si in mediile in care se produc, se comercializeaza, se utilizeaza sau se consuma substante si produse noi cu efecte psihoactive, daunatoare sanatatii, altele decat cele reglementate".

In comunicatul de duminica, politistii mai anunta ca aceste controale vor continua.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.