Credinciosii care au venit, duminica dimineata, la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din cartierul bucurestean Vatra Luminoasa s-au imbulzit si au incercat sa forteze gardurile de protectie pentru a putea ajunge in lacasul de cult la slujba de sfintire oficiata de Patriarhul Daniel.

Cateva sute de persoane participa la slujba de sfintire a bisericii din cartierul Vatra Luminoasa. In momentul in care credinciosii prezenti la slujba au fost lasati sa intre in biserica, multi au dorit sa ajunga in lacasul de cult, moment in care s-a produs o imbulzeala, relateaza MEDIAFAX.

In urma incidentului, unei femei i s-a facut rau, iar o alta a cazut pe jos, impinsa de cei care fortau gardurile de protectie pentru a ajunge in biserica, transmite Realitatea.net.

Jandarmii aflati la fata locului au reusit sa refaca gardul de protectie, iar un echipaj medical i-a acordat ingrijiri medicale femeii careia i s-a facut rau.

Patriarhul Daniel este cel care a oficiat slujba de sfintire a Bisericii cu hramul "Adormirea Maicii Domnului".

Majoritatea celor care au venit la slujba au ramas in zona imprejumuita cu garduri de protectie. La finalul slujbei, credinciosii vor primi, potrivit traditiei, panza sfintita, folosita la tarnosirea lacasului de cult si vor putea sa treaca prin sfantul altar. La tarnosirea unei biserici le este permis si femeilor sa intre in altar.

Slujitorii bisericii au pregatit peste acest eveniment 10.000 de bucati de panza, care vor fi impartite credinciosilor. Panza a fost sfintita in cadrul unei slujbe religioase speciale, aceasta fiind imbibata cu agheasma mare de la Boboteaza, ceara de albine si miresme.

Parohia "Vatra Luminoasa" a fost infiintata in anul 2003, iar piatra de temelie a fost asezata in anul 2004. Parohia desfasoara mai multe activitati sociale, iar in apropiere functioneaza un centru educational pentru copii cu varste intre 8 si 14 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.