Elevii din Romania vor putea opta, incepand cu anul scolar 2011-2012, pentru disciplina "Dezbatere, oratorie si retorica". Materia poate fi studiata o data pe saptamana, pe durata unui an scolar, indiferent de profilul sau specializarea liceului.

Introducerea acestei discipline vizeaza dezvoltarea deprinderilor elevilor de gandire analitica si de exprimare personala, cultivarea tolerantei fata de pluralismul opiniilor, precum si dezvoltarea capacitatii de abordare transdisciplinara a problematicii supuse analizei si dezbaterii, potrivit Ministerului Educatiei.

Totodata, disciplina optionala "Dezbatere, oratorie si retorica" are ca scop incurajarea gandirii critice si flexibile, a autonomiei in gandire, a atitudinii pozitive fata de comunicare, a tolerantei fata de valorile, opiniile si argumentele celorlalti, precum si a participarii la viata sociala fundamentata pe opinii si actiuni intemeiate.

"Optionalul a fost conceput impreuna cu partenerii de la Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica si vizeaza, inainte de toate, formarea de competente in randul elevilor de liceu, pe care ni-i dorim cetateni implicati activ in viata sociala. Ne propunem ca, la finalul cursului, elevii sa stie sa sustina un dialog argumentativ, sa foloseasca tehnicile de argumentare si contra-argumentare, si sa sintetizeze informatiile de care dispun pentru sustinerea argumentatiei", a declarat secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Oana Badea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.