Acum 12 ani, cei mai buni artisti din Georgia s-au unit pentru a prezenta lumii un show unic, ce isi trage radacinile din anticele povesti mitologice caucaziene.

Numele spectacolului (Samaia) este dat de dansul ce o omagiaza pe prima femeie rege din istoria Georgiei – regele-regina Tamar, despre care se spunea ca este “rege intre regi si regina intre regine”.

Regina Tamar a fost unul dintre cei mai buni conducatori politici si militari ai vremii sale (secolele 12 - 13) si una dintre cele mai mari aparatoare ale ortodoxismului. La trecerea ei in nefiinta, Tamar a fost sanctificata de Biserica Ortodoxa Georgiana.

Producatorul Jim Lowe si producatorul artistic francez Pascal Jourdan, initiatorii proiectului Samaia, au vrut sa imparta cu restul lumii frumusetea culturii georgiene si povestile mitologice caucaziene.

La putin timp dupa nasterea show-ului, presa mondiala deja il numise “un fenomen pe care oricine trebuie sa-l vada macar o data in viata”. Mai multe publicatii americane si europene i-au supranumit pe membrii companiei de dans "The Riverdance from Caucasus", aducand aminte de celebrul show al lui Michael Flatley – Riverdance.

Aprecierile pozitive ale specialistilor in domeniu au condus spre ideea ca Samaia nu ar fi cu nimic mai prejos decat Riverdance sau Lord Of The Dance.
Artistii se lauda cu performanta de a nu fi avut nici macar un singur spectacol in care sa nu fi avut parte de ropote de aplauze si ovatii indelungi!

  • Samaia este o explozie de culori luminoase, un curcubeu de lumina orbitoare si o eruptie de energie. Samaia are multe de oferit publicului: melodii clasice cu compozitii nou-noute, piese moderne caucaziene si georgiene, costume uimitoare, original imbinate, cu un design nou si contemporan dar in acelasi timp pastrand nuanta etnicitatii porturilor traditionale.

Regina razboinica a Georgiei vine la Bucuresti impreuna cu dansatorii ei luptatori pentru a ne purta intr-o calatorie in timp, in care cele mai importante elemente sunt: muzica exploziva, piruetele care-ti taie respiratia, luptele cu sabii si salturile acrobatice!

  • Biletele au fost puse in vanzare pe 3 mai 2011 si au urmatoarele preturi:
- categoria 5: 50 ron
- categoria 4: 75 ron
- categoria 3: 100 ron
- categoria 2: 150 ron
- categoria 1: 200 ron
- categoria Vip: 250 ron
Citeste si:
10 motive pentru care trebuie sa vizitezi Islanda
10 motive pentru care trebuie...

  • Cei ce doresc sa vada live spectacolul Samaia pot achizitiona bilete de la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), casieria Salii Palatului, Magazinele Diverta, Flanco, Victoria – Midola Music, Librariile Adevarul din Bucuresti si din toata tara, Libraria Eminescu, Muzica Store, Palatul National al Copiilor, Magazinul Biletfan din statia de metrou Unirii 1 sau online de pe www.BILETOO.ro, www.myticket.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro si www.biletedelatati.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.