Patru militari romani din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab" au fost raniti in Afganistan in aceasta dimineata, in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului in care se aflau, anunta MApN.

"Duminica, 1 mai, in jurul orei 05.30, un autovehicul blindat, tip MRAP, aflat in misiune cu militari din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", pe autostrada A1 in Provincia Zabul, Afganistan, a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat. Desi cantitatea de explozibil utilizata in atac a fost foarte mare, fapt care a dus la rasturnarea vehiculul tip MRAP, gradul ridicat de protectie asigurat de blindajul masinilor de lupta folosite de fortele NATO in Afganistan a dus la salvarea vietilor militarilor romani", informeaza MApN.

Ministerul precizeaza faptul ca, in urma deflagratiei care a provocat rasturnarea vehiculului MRAP, locotenentul George Olteanu a suferit leziuni in zona spatelui si la muschii piciorului stang, plutonierul major Marius Apostol are glezna piciorului stang fracturata si caporalul Daniel Riza a suferit o ruptura de ligamente la genunchiul stang, starea lor fiind stabila, relateaza MEDIAFAX.

Al patrulea militar aflat in vehicul, caporalul Nicolae Barbu, care a acuzat doar lovituri superficiale, si-a reluat activitatea in Baza Lagman, in timp ce locotenentul Olteanu, plutonierul major Apostol si caporalul Riza au fost evacuati catre Spitalul Militar din Kandahar, pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate.

Ministrul apararii nationale Gabriel Oprea si conducerea armatei urmaresc cu atentie evolutia starii de sanatate a militarilor raniti, informeaza MApN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.