Anul acesta, iarna a venit mult mai devreme decat de obicei. Desi, calendaristic este inca toamna, zapada depusa in ultimele zile a oferit ieri conditiile ideale pentru schiat.

Turistii au luat cu asalt muntele. "Inarmati" cu sanii, schiuri, snow-boarduri sau chiar pungi din plastic, cei mai multi si-au propus sa testeze partiile.
Dupa cateva zile de frig si vreme urata, ieri, pe Platoul Bucegilor a fost soare si destul de cald - 10 grade Celsius. Turistii mai indrazneti nu au ezitat sa se dezbrace pentru a face chiar plaja. La peste 2.000 de metri altitudine, stratul de zapada proaspat asternut masura si o jumatate de metru. Cei mai multi dintre cei sositi in aceasta perioada la munte sunt din Constanta. Bucuria bulgaritului a fost una pe masura. Iar cei care nu au avut schiuri s-au multumit si cu o folie din plastic.

Zapada, magnet pentru turisti

Odata cu imbunatatirea vremii, cabanierii se asteapta in acest weekend la un adevarat asalt al turistilor. Pentru ei a fost practic surpriza sezonului de toamna. "De abia asteptam sa dau schiurile jos din pod. Pentru mine este adevarata placere sa ies pe partie. Zapada atrage multi turisti si asta nu poate decat sa ma bucure", ne-a marturisit Eugen Chitanescu, cabanier la "Floare de Colt".
Cea mai mare bucurie a celor sositi in Bucegi la mijloc de octombrie ramane, totusi, zapada. Mihaela Zgabercea a venit tocmai de la malul marii, iar zapada a "cucerit-o" pur si simplu. "Am asteptat cu nerabdare sa urcam pe Platoul Bucegi si aici surpriza a fost foarte mare. Am gasit zapada, ceea ce la noi in Constanta este o raritate", a povestit tanara.

Si pe partiile din Predeal si Poiana Brasov amatorii de senzatii tari au urcat cu snow-boardurile si cu schiurile. Meteorologii anunta, pentru urmatoarea perioada, vreme frumoasa la munte. Nu va mai ninge, iar temperaturile vor creste constant pana la inceputul saptamanii viitoare. Astfel, cei care vor sa schieze trebuie sa profite de aceste zile.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.