Uleiul de masline este cunoscut din timpuri stravechi pentru calitatile sale curative. Nu este de mirare ca cei din zonele mediteraneene au o sanatate de fier si o silueta de invidiat.

  • Tipuri de ulei de masline

Uleiul de masline presat la rece:
reprezinta de fapt uleiul cu cea mai buna calitate. La o prima presare, uleiul se obtine prin incalzirea usoara, la temperatura camerei, a pastei de masline, dupa care se preseaza la rece, iar uleiul continut nu mai suporta alte procesari, fiind practic extrem de bogat in nutrienti si pastrand aroma naturala a maslinelor.

Uleiul de masline extravirgin . Acesta este cel mai bun ulei ambalat pe care il puteti gasi in majoritatea magazinelor, fiind usor procesat si pastrand inca nutrientii si aroma naturala a maslinelor;

Uleiul de masline virgin este mai procesat, insa mai pastreaza aroma si unii nutrienti ai uleiului de masline presat la rece.

Uleiul de masline pur. Acesta a suferit procese chimice, astfel incat o parte din nutrienti s-au pierdut, aciditatea este mult scazuta si mirosul specific al maslinelor este absent. Este ulieul de cea mai joasa calitate, de aceea este si mult mai ieftin.

  • Beneficiile miraculoase ale uleiului de masline

Uleiul de masline prezinta antioxidanti foarte puternici, de aceea lupta impotriva imbatranirii si cancerului. Este cel mai bogat ulei in acid mononesaturat si, totodata, este singurul ulei care pentru productie nu necesita procesare termica. Mai mult, este foarte nutritiv si are un pH echilibrat
.

Afla si alte beneficii ale uleiului de masline in Healthy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.