Presedintele BNS Dumitru Costin a primit promisiuni din partea delegatiei ca restructurarea companiilor cu capital de stat va fi principalul subiect pe agenda de lucru cu Guvernul, urmand sa fie disponibilizate minim 30.000 de persoane.

Acesta a precizat ca sindicatele nu au primit pana in prezent un plan concret de restructurare a celor 18 companii cu capital de stat, dar o estimare globala duce la cel putin 30.000 de disponibilizari in mai multe domenii in perioada in care va urma, relateaza MEDIAFAX.

Liderul BNS a adaugat ca in discutiile cu FMI au fost abordate si subiecte precum noul Cod al muncii si noul Cod de dialog social care pe 5 mai va fi in discutie la Curtea Constitutionala. Potrivit acestuia, noul Cod al muncii va intra in vigoare luni, insa urmeaza sa fie modificate unele prevederi ale acestuia pentru ca incalca legislatia europeana.

"Odata cu noul Cod al muncii, piata muncii din Romania va deveni una dintre cele mai stabile. Am depus initiative legislative care vor modifica prevederi din Codul muncii pentru ca legea aceasta asa cum si-au dorit-o unii asa va fi pe veci. Orice incalcare de directiva europeana va fi corectata, iar acest lucru nu va dura foarte mult, este posibil sa se intample pana la sfarsitul anului", a spus Costin.

Totodata, liderul BNS a adaugat ca initiativa premierului Boc de a porni controale pentru eliminarea muncii la negru reprezinta doar "vorbe in vant". "Consecinta va fi reprezentata de abuzuri, spagi si presiuni pe unele companii pentru a scoate bani negri penru partide", a mai spus Costin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.