Demersul de fata este unul care priveste oamenii de rand, oameni care se confrunta cu probleme la care nu se asteapta...

  • Povestea unei fetite care s-a nascut fara mana dreapta in urma unui caz de malpraxis.

Povestea suna cam asa: Ioana Maria Mihai s-a nascut pe 15 iulie 2008. Bucuria primului copil s-a transformat insa intr-un cosmar: fetita s-a nascut fara jumatate din antebratul drept si fara mana dreapta. Mai exact, potrivit Scrisorii Medicale din data de 15/07/2008, "Agenezia jumatatii distale antebrat si mana dreapta".

Despre anomalia fetitei, parintii au aflat abia la nastere, desi pe timpul sarcinii au fost facute zece ecografii. Mai mult, la sase luni de sarcina, potrivit fisei medicale, totul era in regula.

In prezent, parintii micutei primesc o pensie de handicap de 91 lei pe luna, in timp ce pretul platit pentru acest necaz este marginalizarea din partea celorlalti copii si parinti.

Pentru a afla cauza anomaliei, parintii au cerut parerea mai multor specialisti din Australia si SUA, care au concluzionat in unanimitate ca a fost vorba despre o banda amniotica infasurata pe mana fatului, care a oprit dezvoltarea acesteia si a dus la amputare.

  • Sa o ajutam pe Ioana

Ioana Maria Mihai are o singura sansa sa aiba manuta dreapta: o proteza bionica. Pana la aceasta proteza este insa drum lung. Totul incepe prin crearea tesutului nervos, care in prezent lipseste. Umeaza montarea unei proteze statice, a uneia mioelectrice si, in final, a celei bionice.

Realizate in Australia, protezele, fizioterapia si tratamentul aferent costa 185.000 de euro. In aceasta suma intra toate protezele necesare pana in momentul in care sistemul osos isi termina dezvoltarea.

"Ceea ce dorim este sa aratam ca gravitatea maxima sta in neglijenta, in nepasare, in autosuficienta si in ultima instanta in lipsa profesionalismului din randurile personalului medical"
, spune Iulian Mihai, tatal Ioanei.

Afla mai multe detalii despre cazul Ioanei si cum o poti ajuta pe site-ul helpioana.ro.

Citeste si:
ONU: Numărul refugiaților ucraineni depășește 2,5 milioane
ONU: Numărul refugiaților...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.