Actorul Iurie Darie a fost internat, miercuri, la Sectia de Cardiologie a Spitalului de Urgenta "Floreasca" din Bucuresti, in urma unor dureri abdominale, insa fiind cunoscut cu o suferinta cardiaca mai veche medicii au decis ca pacientul sa ramana in unitate pentru 24-48 de ore.

Medicul de medicina de urgenta, Rodica Ciolacu, a declarat ca Iurie Darie s-a prezentat la spital avand o simptomatologie de natura digestiva, respectiv dureri abdominale si varsaturi.

Insa, pentru ca este cunoscut cu afectiuni cardiologice, medicii au decis ca actorul sa fie internat pentru 24-48 de ore, in cadrul Sectiei de Cardiologie a spitalului, sub supraveghere, a adaugat doctorul Ciolacu.

Actorul Iurie Darie a fost adus, miercuri la pranz, pentru investigatii la Spitalul de Urgenta "Floreasca" din Bucuresti, dupa ce a avut un puseu de lesin, scrie MEDIAFAX.

Sotia actorului, Anca Pandrea, aflata la spital, a declarat ca lui Iurie Darie i s-a facut rau in timp ce se aflau la banca. Potrivit acesteia, sotul sau a facut o indigestie.

Initial, doctorii au spus ca actorul nu necesita internarea, insa i s-au facut o serie de teste, ca apoi sa se decida internarea lui. In ultima perioada, actorul Iurie Darie tot a ajuns, pentru investigatii medicale, la Spitalul "Floreasca" din Bucuresti.

  • In seara de 29 ianuarie, actorul Iurie Darie a fost externat de la Spitalul de Urgenta "Floreasca", dupa ce ziua i s-a facut rau in timp ce se afla intr-un restaurant. Potrivit evaluarilor medicale, actorul suferise o lipotimie.
  • In 31 ianuarie, Iurie Darie s-a prezentat la Spitalul "Floreasca" din Bucuresti pentru un control cardiologic.

Iurie Darie s-a nascut pe 14 martie 1929, in Vadul Rosu din judetul Soroca, aflat astazi in Republica Moldova.

In cinematografie a debutat in 1953, in "Nepotii gornistului", in regia lui Dinu Negreanu, avandu-i alaturi pe platoul de filmare pe Marga Barbu și pe Liviu Ciulei. In anul 1969, a fost ales de regizorul Mircea Dragan pentru a juca in seria "Brigada Diverse", alaturi de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Radulescu sau Puiu Calinescu.

A interpretat roluri memorabile in peste 40 de producții cinematografice, printre care "Baietii nostri" (1959), "Vacanta la mare" (1962), "Dragoste la zero grade" (1964), "Atunci i-am codamnat pe toti la moarte" (1971), "Fratii Jderi" (1974), "Ringul" (1983), "O zi la Bucuresti" (1986), "In fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Zambet de soare" (1987), "Oglinda" (1993), "Punctul zero" (1996), "Triunghiul mortii" (1999). In 2004 a jucat in serialul de televiziune "Numai iubirea".

Citeste si:
Judecător mort în drum spre spital. Gabriel Apostol și-ar fi...
Judecător mort în drum spre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.