Artista Ioana Nemes, considerata unul dintre cei mai importanti artisti romani de pe scena de arta contemporana, a incetat din viata la New York, in urma unui stop cardiac.

Conform dorintei artistei si a familiei acesteia, trupul sau va fi incinerat in New York. Data incinerarii va fi anuntata ulterior, dupa finalizarea procedurilor necesare in astfel de situatii, scrie MEDIAFAX.

"Este inutil sa spunem cat regretam disparitia unei prietene minunate, a unui om fabulos si a unui artist genial", se mai arata in comunicatul remis de Razvan Ion, co-editor al revistei Pavilion si co-director Bucharest Biennale (Bienala Internationala de Arta Contemporana Bucuresti).

Ioana Nemes inaugurase primul sau solo show din New York, intr-unul dintre cele mai importante spatii de arta din Statele Unite ale Americii, Art-In-General, si se afla in rezidenta Art-In-General & Pavilion.

Ioana Nemes
(1979 - 2011) a fost unul dintre cei mai cunoscuti artisti romani din generatia ei. Lucrarile ei au fost expuse la SecessionVienna (2010), Istanbul Biennial, (2009), Smart Project Space Amsterdam (2009), U-Turn Copenhagen (2008), Prague Biennial (2007), Bucharest Biennial (2006) si Kunsthalle Fridericianum, Kassel (2006). A obtinut rezidente la IASPIS Stockholm (2010), Kulturkontakt Vienna (2004), Art-In-General (New York) si a primit Future of Europe Art Prize din partea Galerie Für Zeitgenössische Kunst, Leipzig (2007).

Ultima postare a artistei pe site-ul ioananemes.ro anunta: "If you're in NY next Tuesday, April 19, come! I'll have a conversation with New York Times columnist Andrea Codrington about art, design, obsessions and everything in between" ("Daca sunteti in New York pe 19 aprilie, veniti! Voi avea o discutie cu editorialista New York Times Andrea Codrington, despre arta, design, obsesii si orice altceva"- n.r.)

Art in General si ICR New York a prezentat in data de 19 aprilie un dialog cu Ioana Nemes, artist in rezidenta la Art in General, cu ocazia recent vernisatei expozitii personale a artistei, "Times Colliding", gazduita de Art in General.

Expozitia si rezidenta Ioanei Nemes fac parte din programul Eastern European Residency Exchange (EERE) al Art in General. Programul Eastern European Residency Exchange este sustinut de Trust for Mutual Understanding, Fundatia Pollock-Krasner si Fundatia Milton and Sally Avery Arts. ICRNY a sprijinit expozitia Ioanei Nemes de la Art in General.

Citeste si:
TOP 10 cele mai scumpe oraşe din lume în 2022
TOP 10 cele mai scumpe oraşe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.