Tex Ziua Internationala a Cartii si a Drepturilor de Autor (23 aprilie) va fi sarbatorita vineri in Capitala prin oferirea de carti trecatorilor la Piata Universitatii.

Ideea sarbatoririi cartii si drepturilor de autor pe 23 aprilie este legata de o traditie catalana: la aceasta data - ziua onomastica a patronului catalan Sf. Jordi si a Sfantului Gheorghe - barbatilor cu adevarat pretuiti li se daruiau carti si un trandafir rosu, scrie MEDIAFAX.

Totodata, 23 aprilie este o zi simbolica pentru literatura universala - in aceasta zi, in anul 1616, au murit Miguel de Cervantes si William Shakespeare.

La aceeasi data, in 1899, s-a nascut Vladimir Nabokov, in 1918 - romancierul francez Maurice Druon, in 1850 a murit poetul britanic William Wordsworth, iar in 1981 autorul catalan Josep Pla

Pornind de la aceste considerente, in anul 1995 Congresul General UNESCO a declarat 23 aprilie Ziua Internationala a Cartii si a Drepturilor de Autor, aducand astfel un tribut tuturor scriitorilor si in acelasi timp incurajand oamenii, in special tinerii, sa redescopere placerea lecturii.

  • In Romania, 23 aprilie este si Ziua Biliotecarului.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.