Asculta un fragment din inregistrarea convorbirii dintre Vintu si Ghita.

Sorin Ovidiu Vintu, retinut pentru santajarea lui Sebastian Ghita, a fost scos din sediul Parchetului instantei supreme si dus cu o duba in arestul Directiei Cercetari Penale, urmand ca joi sa fie judecata propunerea procurorilor de arestare preventiva, de catre Judecatoria sectorului 1.

Sorin Ovidiu Vintu, dus in arest

Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut pentru santaj de catre procurorii Parchetului instantei supreme, pentru ca i-a pretins lui Sebastian Ghita 150.000 de euro.

Sebastian Ghita, managerul Realitatea TV, a remis HotNews.ro o inregistrare audio despre care sustine ca reda o convorbire in care Sorin Ovidiu Vintu l-ar fi amenintat cu moartea: "Initial pe cuvantul meu ca am vrut sa iti administrez lectia maxima…". "Inregistarea pe care v-am trimis-o este autentica, discutia cu Vintu a avut loc pe 2 aprilie", a spus Ghita. In inregistare se mai poate auzi urmatoarea fraza: "Prietenul tau Magureanu iti poate confirma ca mi-a dat ok-ul sa impusc racketii ... Si am impuscat sute, nu zeci. Si cind spun impuscati, ma refer la propriu".

Listen!

Procurorii parchetului instantei supreme sustin, in propunerea de arestare preventiva a lui Sorin Ovidiu Vintu, ca acesta nu s-a abtinut de la repetarea infractiunilor, desi in cazul sau era luata o masura preventiva de catre instanta, anchetatorii indicand periculozitatea sporita a faptelor sale.

"Propunerea de arestare preventiva a inculpatului Vintu Sorin Ovidiu este intemeiata pe existenta indicilor rezonabile din care rezulta ca a comis faptele retinute in sarcina sa, pe periculozitatea sporita a acestor infractiuni care lezeaza dreptul de dispozitie si libertatea de actiune a partii vatamate, precum si pe existenta pericolului concret pentru ordinea publica, ce rezulta din faptul ca, desi se afla in cursul masurii preventive a obligarii de a nu parasi tara dispusa de catre instanta de judecata, in cauza aflata in faza de cercetare judecatoreasca, ce are ca obiect favorizarea infractorului, nu s-a abtinut de la repetarea infractiunilor", precizeaza, joi, intr-un comunicat Biroul de presa al Ministerului Public, transmite MEDIAFAX.

Citeste si:
Ovidiu Vîntu, despre scandalul de la Sectorul 1: Este clar o...
Sorin Ovidiu Vîntu, despre...

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au inaintat, joi, Judecatoriei sectorului 5 Bucuresti referatul cu propunere de arestare preventiva a inculpatilor Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar, pentru santaj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.