Functionarul Directiei Generale a Finantelor Publice Harghita Csibi Barna, care l-a "spanzurat" simbolic pe Avram Iancu, va fi detasat de la Administratia Financiara Abrud la Administratia Financiara a Sectorului 2 din Capitala.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, luni, de Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Alba, presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a emis, luni, un ordin prin care incepand cu data de 20 aprilie inceteaza detasarea functionarului public Csibi Barna, angajat al Directiei Generale a Finantelor Publice, la DGFP Alba - Administratia Finantelor Publice a orasului Abrud. ["Transilvania e a Ungariei prin voia lui Dumnezeu" - Ce fac romanii?]

"In perioada 20 aprilie - 20 septembrie 2011, Csibi Barna se detaseaza la DGFP municipiul Bucuresti - Administratia Finantelor Publice Sector 2, serviciul evidenta platitori persoane fizice, in functia publica de executie teritoriala vacanta, conform Legii nr.188/1999 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. In perioada detasarii, functionarul public beneficiaza de toate drepturile salariale aferente functiei publice detinute si de drepturile pe perioada detasarii prevazute de Legea nr. 188/1999 republicata", se arata in comunicat, transmite MEDIAFAX.


Csibi Barna, functionar public la Directia Generala a Finantelor Publice Harghita, a solicitat autorizatie de la Primaria Miercurea Ciuc pentru o manifestare dedicata Zilei Maghiarilor de Pretutindeni (15 Martie), menita sa aduca in atentia locuitorilor din municipiu istoria evenimetelor din 1848-1849. In 14 martie, el a luat un manechin purtand pe figura o poza a lui Avram Iancu, pe care "l-a condamnat" si apoi l-a "spanzurat".

Ulterior, Csibi Barna a fost detasat pentru sase luni de catre presedintele ANAF, Sorin Blejnar, in Abrud, judetul Alba, orasul in care a urmat clasele elementare fostul revolutionar Avram Iancu.

Csibi Barna a ajuns, in 21 martie, la sediul DGFP Alba din municipiul Alba Iulia, unde a discutat cu directorul executiv al institutiei, dupa care a anuntat ca a hotarat sa isi ia concediu de odihna si ca nu va merge la noul loc de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.