Primarul municipiului Constanta a renuntat la masinile de lux si merge la serviciu cu bicicleta, pe motiv ca s-a scumpit benzina.

"Acum ma gandeam ca, daca tot se face benzina 7 lei, sa merg ziua la birou cu bicicleta si numai seara cand merg la club, la gagici, sa merg cu Jaguarul sau cu celelalte masini. Nu vezi ce frig e in tara asta? De cand e Basescu, e si frig. Apa are 6 grade, nu pot sa ies sa fac kite, nu pot sa merg cu jetul, nu pot sa fac nimic si atunci am dat-o pe bicicleta”, a afirmat Mazare.

Imbracat in trening, cu pantofi sport si cu sapca pe cap, Radu Mazare a pornit astazi, in jurul orei 12.00, de la locuinta sa din statiunea Mamaia catre Primarie. Acesta a marturisit ca s-a antrenat la sfarsitul saptamanii trecute si ca este pentru a treia sau a patra oara cand se duce la birou pe bicicleta, potrivit MEDIAFAX.

"Am cerut bicicleta cu cea mai moale sa, am si o pereche de izmene cu silicon pe dedesubt, ca daca am fundul mic ma dor oasele. Dar te obisnuiesti cu orice. Ieri cand am fost la Adamclisi, la o vale am prins 40-45 de kilometri la ora si mi-am dat seama ca imi trebuie casca. Dupa ce imi termin serviciul la Primarie ma duc sa-mi cumpar casca", a mai spus Mazare.

Acesta a spus ca bicicleta l-a costat 5.500 de lei si ca a cumparat mai multe biciclete si pentru iubita sa, pentru mama sa si pentru matusile sale.

  • Mazare, "detectiv" pe bicicleta!

Primarul considera ca exista doua mari dezavantaje pentru angajatii Primariei daca el merge zilnic cu bicicleta la serviciu pentru ca acum poate observa mai bine probleme din oras, dar si ca le va cere sa realizeze piste de biciclete acolo unde este posibil.

"Mergand agale, observ lucrurile, ce e in neregula, ce nu e bine. Dupa fiecare tura de bicicleta prin oras, mana pe telefon, viceprimare, vezi ca acolo nu stiu ce si nu stiu cum, ba, dar dincolo nu mai facem un giratoriu, vezi ca in partea ailalta e gunoi. E mai bine asa”
, a explicat Radu Mazare.

Dupa ce a parcurs in 20 de minute cei 8,5 kilometri de la locuinta sa din Mamaia pana la Primarie, Mazare i-a sfatuit pe constanteni sa se apuce de sport. "Ii indemn pe constanteni sa se dea cu zmeul, ii indemn de mult sa faca sport, cred ca este foarte important. Sportul si gagicile”, a adaugat Mazare.

Citeste si:
Prețul motorinei a ajuns sub pragul de 7 lei. Cât costă benzina în...
Prețul motorinei a ajuns sub...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.