35 de muncitori agricoli romani, care lucrau in conditii similare sclaviei pentru recoltarea fructelor, au fost eliberati saptamana aceasta de politie, in sudul Greciei, a anuntat vineri o sursa din politie.

Doi romani si un grec au fost arestati joi in apropierea satului Kurtesi (Peloponez), iar alti trei romani sunt cautati in acest caz.

Muncitorii agricoli au fost recrutati pentru recoltarea capsunilor in sere, dupa ce li s-a promis un salariu de 25 de euro pe zi si cazare. In realitate, ei erau constransi sa munceasca sub amenintarea unor persoane inarmate si erau fortati sa doarma in adaposturi improvizate in apropiere de camp. Banda care ii exploata ii maltrata si le lua si salariile, scrie MEDIAFAX.

Muncitorii sezonieri, care provin adesea din Balcani si de pe subcontinentul indian, sunt exploatati frecvent in Grecia. In 2008, sute de muncitori sezonieri au intrat in greva pentru a protesta fata de conditiile de munca similare sclaviei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.