Majoritatea copiilor nascuti cu leucemie se sting dupa cateva zile, insa Marian a indurat chimioterapia la doar o luna. Haideti sa-l ajutam!

La doar 11 luni, Marian Teofan Grierosu este singurul copil din tara si printre putinii din lume care a supravietuit leucemiei congenitale.

Bebelusul a fost internat la terapie intensiva inca din prima luna de viata, pentru ca devenea din ce in ce mai palid si refuza sa manance. In urma analizelor, a fost diagnosticat cu leucemie acuta limfoblastica congenitala cu celule precursoare B, o forma extrem de rar intalnita, mai exact la 1 din 5 milioane de copii, fiind transferat la sectia de oncologie a Spitalului „Sf. Maria” din Iasi, unde a inceput tratamentul chimioterapic cu un citostatic foarte puternic.

  • A indurat chimioterapia la doar o luna de viata

“Medicii ne-au spus ca Marian nu va supravietui mai mult de cateva zile”, povesteste parintele Vasile Grierosu, tatal lui Marian. Bebelusul a indurat insa din la prima luna de viata un tratament extrem de dificil chiar si pentru un adult: chimoterapie, transfuzii de sange, punctii lombare si medulare.

Ajuns in faza de stabilizare, familia lui Marina are acum nevoie de 140.000 euro pentru a beneficia de un transplant de celule stem hematopoietice, o procedura care nu poate avea loc decat in strainatate.

Afla mai multe despre acest caz in Garbo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.