Peste 80 de persoane, printre care si 38 de copii, au fost evacuate in aceasta dimineata din doua case de pe Bulevardul Pache Protopopescu din Capitala, dupa ce locuitorii din zona au reclamat scandalurile si furturile celor care ocupau ilegal imobilele, transformate intr-un focar de infectie.

  • Scandaluri, talharii si focare de infectie

Actiunea a inceput la ora 6.00, fiind evacuate 82 de persoane. Acestea erau "cazate" ilegal in cele doua case spatioase de pe bulevardul Pache Protopopescu nr. 33 - 35, lasate in paragina de proprietar si transformate intr-un cartier general al bandelor de hoti, potrivit primariei sectorului 2, relateaza MEDIAFAX.

"De nenumarate ori, locuitorii din zona au semnalat scandalurile, talhariile si betiile, mai ales ca acestia se dedau la furturi si amenintari la adresa locuitorilor din zona, care erau ingroziti si speriati pentru viata lor. Pe linia ilegalitatilor comise se numara inclusiv bransarea frauduloasa la retelele electrice din zona, cu care sustrageau curent pentru folosul propriu, punandu-se in pericol grav prin instalatiile artizanale pe care le-au creat"
, au precizat reprezentantii primariei.

  • Copiii vor fi preluati in sistemul de protectie


Cele doua case au fost inchise de catre Primaria Sectorului 2, pentru ca cei care au fost evacuati sa nu se intoarca sa locuiasca in aceste imobile. Persoanele evacuate au fost informate ca pot beneficia de sprijin din partea primariei sectorului 2, respectiv copii sa fie preluati in sistemul de protectie, iar adultii ca pot merge la Adapostul de Urgenta "Sfantul Pantelimon".

Potrivit primarului sectorului 2, Neculai Ontanu, imobilele abandonate de proprietari care sunt utilizate de infractori sau in sprijinul savarsirii unor fapte infractionale ar trebui preluate prin hotarari de instante de catre primarii, pentru a fi puse la dispozitia persoanelor fara locuinte, decizie care ar putea fi luata printr-un proiect de lege.

In urma cu o saptamana, alte aproximativ 40 de persoane, printre care si sase copii, au fost evacuate dintr-un imobil din Sectorul 2, pe care-l ocupau ilegal.

Citeste si:
Război în Sudan. MAE: 9 români au fost evacuați din mijlocul...
Război în Sudan. MAE: 9...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.