Cea de-a sasea editie a Mister Gay Europe se va organiza in acest weekend la Brasov, in premiera in Romania.

Experienta Mister Gay Europe a inceput acum 6 ani la Oslo, in Norvegia, iar intregul concurs de frumusete are menirea de a promova comunitatea gay.

Organizatorii evenimentului spera ca in acest fel sa faca o campanile de promovare a cumunitatii gay, mult prea asuprita in Europa si in special in Romania, unde pentru un mars gay se prganizeaza trei marsuri ani-gay.

Noi celebram drepturile omului, iar drepturile homosexualilor se incadreaza aici. Vrem sa vorbim despre ce inseamna sa fie gay, despre ce viata duc membrii comunitatii noaste, in functie de tara din care provin. Este foarte important sa militam pentru a avea drepturi egale cu ceilalti cetateni, indiferent de orientarea noastra sexuala”, a declarat Tore Aastheim, reprezentantul Gay Europe al Norvegiei.

Concursul de frumusete al barbatilor gay este foarte important pentru intraga comunitate LGBT, fiind un prilej de a se face cunoscuti.

  • Modele de urmat

Reprezentantii fundatiei PSI Romania, organizatorii concursului de la noi, au discutat in cadrul unei conferinte de presa, despre cat de important este ca membrii comunitatii LGBT sa aiba modele de urmat si despre importanta schimbarii perceptiei romanilor asupra oamenilor gay.

Pana acum ceva vreme eram bombardati la televizor cu <modele> precum Tarki sau Naomi. Ei nu ne reprezinta si vrem ca oamenii sa inteleaga asta. Noi nu suntem asa. Suntem oameni normali ca oricare altii, nu cautam scandal sau supra mediatizare”, au declarat reprezentantii fundatiei PSI Romania.

  • Ce insemna titlul de Mister Gay?

Potrivit unui alt reprezentant din Norvegia, Morten Ruda, titlul de Mister Gay, are mai mult decat oprice, o semnificatie simbolica, acesta fiind un posibil model de urmat in cadrul comunitatii. Un model de curaj care pe viitor ii poate consilia pe cei care au probleme si carora le este greu sa recunoasca in fata familie si a prietenilor faptul ca sunt gay. [Premiera in Romania: Mister Gay Europe!]

Reprezentantul Romaniei va fi tanarul Nicu Manea, in varsta de 32 de ani, din Curtea de Arges.

Citeste si:
10 lucruri indispensabile azi, pe care oamenii le urau in trecut
Azi nu ne-am imagina viata...

Cu toate astea, reprezentanti fundatiei PSI Romania nu doresc sa faca publica locatia in care se va desfasura finala concursului de sambata, din cauza posibilelor reactii negative.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.