Dumitru Prunariu a primit o medalie din partea presedintelui Medvedev, cu ocazia celebrarii a 50 de ani a primului zbor uman in spatiu.

Presedintele Dmitri Medvedev a acordat distinctii de stat mai multor cosmonauti sovietici si unor experti in explorarea spatiala din 15 de tari, marti, cu ocazia celebrarii a 50 de ani de la primul zbor efectuat de un om in spatiu, potrivit Ria Novosti.


Reprezentantii Kremlinului au precizat, marti, ca Dumitru Prunariu se afla printre fostii cosmonauti sovietici care au fost decorati, informeaza MEDIAFAX.

Romanul a primit o medalie pentru realizari in dezvoltarea explorarii spatiale.

Pe de alta parte, cosmonautii Oleg Skripotchka, Mihail Korniyenko si Aleksander Skvortsov, membri ai echipajului in ultimele doua expeditii pe Statia Spatiala Internationala (ISS), au primit titlul de "Erou al Rusiei", cea mai inalta decoratie a statului.

Alexander Kaleri si Fiodor Iurcikin, care au ajuns, de asemenea, la bordul ISS, au primit Ordinul National pentru Merit.


Mai multi fosti cosmonauti sovietici, printre care Aleksei Leonov, primul om care a realizat o iesire in spatiu, si Valentina Tereshkova, prima femeie care a ajuns in spatiu, au primit prestigiosul Ordin al Prieteniei.

Alaturi de cosmonauti, 51 de experti din 15 tari au primit distinctii pentru contributia adusa in stiintele explorarii spatiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.