Comisia juridica a Senatului a dat astazi, cu majoritate de voturi, raport favorabil unei propuneri legislative a PNL, prin care statul roman despagubeste condamndatii regimului comunist cu 300 euro pe zi de detentie.

Initiativa formulata de un grup de deputati PNL stabileste ca orice persoana care a suferit condamnari cu caracter poltic in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, sau care a facut obiectul unor masuri administrative cu caracter politic, este indreptatita la compensatii banesti din partea statului roman, potrivit MEDIAFAX.

Statul este obligat astfel sa acorde persoanelor condamnate politic in regimul comunist sau, dupa caz, mostenitorilor, soti sau descendenti pana la gradul al doilea inclusiv, compensatii banesti pentru prejudiciile morale.

Compensatiile constau intr-o suma egala cu echivalentul a 300 de euro pentru fiecare zi de condamnare, respectiv echivalentul a 200 euro pentru fiecare zi de masura administrativa
.

Proiectul PNL stabileste un plafon maxim al acestor compensatii, care nu pot depasi 400.000 euro. Legea urmeaza sa fie dezbatuta si votata de plenul Senatului, care este prima Camera sesizata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.