Cercetatorii romani au obtinut 49 de medalii la cea de-a 39-a editii a Salonului International de Inventii de la Geneva - Elvetia, dintre care 24 de aur, 18 de argint si 7 de bronz, precum si 20 de premii speciale, anunta Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS).

Dintre cele 49 de inventii prezentate, 40 au fost la standul ANCS. Pentru celelalte noua inventii, costurile au fost suportate de inventatori sau unitati de cercetare - dezvoltare, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, au fost obtinute si 20 de premii speciale. Unul dintre ele cu aplicabilitate in domeniul sanatatii, s-a acordat unei inventii prezentate in standul universitatilor si a fost obtinut de Teodora Tihan, Ingrid Ionescu, Aurelia Meghea si Ioana Demetrescu pentru "Metoda de obtinere pelicule polimerice in domeniul medical", potrivit sursei citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.