Mai multe perchezitii au loc, luni dimineata, in Bucuresti si Galati, vizand destructurarea unei grupari infractionale formate din peste 20 de persoane care au introdus in tara droguri de risc si mare risc, pe care le-au vandut prin intermediul unor magazine de produse etnobotanice.

Actiunea este coordonata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala si vizeaza destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din peste 20 de persoane si specializat in savarsirea infractiunii de trafic de droguri.

Potrivit DIICOT, procurorii fac 25 de perchezitii domiciliare in Bucuresti si Galati.

Conform sursei citate, in perioada iulie 2010-martie 2011, prin intermediul unor societati comerciale de comercializare a produselor etnobotanice, membrii gruparii infractionale au introdus pe teritoriul Romaniei si au comercializat droguri de risc si de mare risc, scrie MEDIAFAX.

Desi societatile respective au fost in repetate randuri sanctionate si urmare a controalelor succesive reprezentantilor acestor societati li s-a adus la cunostinta ca produsele comercializate au continut psihotrop, activitatea infrationala a continuat.

Procurorii DIICOT au dispus inceperea urmaririi penale fata de 20 de persoane fizice si 13 persoane juridice, respectiv societatile comerciale prin intermediul carora au fost comercializate substantele stupefiante si psihotrope supuse controlului national, pentru infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat, trafic ilicit international de droguri de risc si trafic ilicit international de droguri de mare risc.

Cercetarile au fost facute impreuna cu ofiteri de politie din cadrul B.C.C.O. Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.