Trupul neinsufletit al lui Filaret Motco va fi adus, vineri, la Bucuresti, cu o aeronava TAROM, iar o ceremonie religioasa si militara va avea loc la Baza 90 Otopeni, au declarat surse diplomatice.

Potrivit surselor citate, trupul neinsufletit al lui Motco Filaret va fi adus din Dubai la Bucuresti vineri dimineata, la ora 8.00, la bordul unei curse TAROM. Ulterior, in jurul orei 10.00-10.30 va avea loc o ceremonie religioasa si militara in memoria sa, la Baza 90 Otopeni.

Trupul neinsufletit al lui Filaret Motco a fost dus la Dubai in cursul noptii de luni spre marti, prin intermediul ONU. Victimele atactului de la Mazar-i-Sharif au fost supuse autopsiei la Kabul, oras in care s-a tinut de asemenea o ceremonie religioasa in memoria lor.

  • Un roman a fost ucis in Afganistan

Centrul de Informare al ONU a postat, marti, pe site-ul sau, un mesaj in memoriam pentru cele 7 persoane care si-au pierdut viata in atentatul de vineri.

Acestia sunt: Filaret Motco, Romania, 43 de ani, diplomat cu o cariera impresionanta in Armata, MAE, OSCE si ONU; Joakim Dungel, Suedia, 33 de ani, avocat international; Siri Skare, Norvegia, 53 de ani - fost locotenent colonel in Fortele Aeriene Regale Norvegiene, prima femeie pilot militar din istoria Norvegiei; Dil Prasad Gurung, Nepal, militar timp de 19 ani in Armata indiana; Chhabi Lal Purja Pun, Nepal, militar timp de 24 de ani in Armata indiana; Min Bahadur Thapa, Nepal, militar timp de 28 de ani in cadrul Armatei Indiei; Narayan Bahadur Thapa Magar, Nepal, militar timp de 19 ani in Armata Indiei, transmite MEDIAFAX.

Filaret Motco, in varsta de 43 de ani, mai participase si la operatiunile din centrul ONU din Kandahar, in Tadjikistan, in Federatia Rusa, in Caucazul de Nord, in Cecenia, in Kargazstan si in alte operatiuni ale unor organizatii internationale.

O carte de condoleante a fost deschisa la Centrul ONU in Romania, in care au semnat mai multi oficiali, printre care presedintele Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.