Mai multe perchezitii au loc marti dimineata in cooperare cu autoritatile judiciare din Franta, Austria, Germania, intr-un dosar privind furturi comise de romani, cu un prejudiciu de aproximativ trei milioane de euro, la ora transmiterii acestei stiri avand loc descinderi in Maramures si Timis.

Potrivit DIICOT, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala, Serviciul Teritorial Cluj si Serviciul Teritorial Timisoara au facut 15 perchezitii domiciliare in judetele Maramures si Timis, pentru depistarea a 21 de persoane pe numele carora au fost emise mandate europene de arestare de catre Tribunalul de Mare Instanta din Bordeaux, Franta, pentru comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si furt calificat pe teritoriul statului francez, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, autoritatile franceze fac cercetari cu privire la 62 de fapte de furt, comise de catre cetateni romani, in perioada ianuarie 2010 - martie 2011, din statiuni franceze, marfa sustrasa constand in mare parte din bunuri electronice, televizoare, bauturi alcoolice si produse cosmetice.

  • Valoarea estimata a prejudiciului este de trei milioane de euro

Procurorii DIICOT au actionat simultan cu autoritatile judiciare din Franta, Austria, Germania si Ungaria.

Actiunea a fost declansata urmare a cooperarii judiciare internationale cu autoritatile judiciare franceze, D.I.I.C.O.T. primind mai multe cereri de asistenta judiciara internationala, in vederea tragerii la raspundere penala a inculpatilor aflati pe teritoriul statului roman.

  • Parchetele din Bucuresti, Cluj si Timisoara au retinut 21 de persoane

Politia Romana informeaza ca 21 de persoane suspectate de comiterea pe teritoriul Frantei a mai multor furturi, cu un prejudiciu total de peste 3.000.000 de euro, au fost retinute.

"Marti, politisti ai DCCO, BCCO Cluj si SCCO Maramures, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Structura Centrala, Serviciul Teritorial Cluj si Serviciul Teritorial Timisoara, au efectuat 15 perchezitii domiciliare, dintre care 13 pe raza judetului Maramures si doua in judetul Timis, in vederea depistarii a 21 de persoane pe numele carora au fost emise mandate europene de arestare de catre Tribunalul de Mare Instanta din Bordeaux, Franta, pentru comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si furt calificat pe teritoriul statului francez", precizeaza sursa citata.

Citeste si:
Percheziții la Institutul Marius Nasta din București: suspiciuni de...
Percheziții la Institutul...

In urma probatoriului administrat, Parchetele pe langa Curtile de Apel Bucuresti, Cluj si Timisoara au dispus retinerea celor 21 de suspecti, acestia urmand a fi prezentati instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.